Bob Wedekind

Op 8 april jl overleed Bob Wedekind. 

Bob Wedekind was van 1971 tot 1990 raadslid voor de VVD in de gemeente Haren. 

Hij was niet geboren, maar wel getogen in Haren en was naast zijn werkzame leven als inspecteur bij Nationale Nederlanden zeer actief op velerlei gebied in de gemeente. 

Hij was een oprecht overtuigd liberaal en was voor de VVD een groot propagandist, met overtuiging kon hij mensen overhalen om lid van de VVD te worden en toch op zijn minst op de VVD te stemmen. 

Hij wist wat er leefde in het dorp, kende de mensen en de Harenaars kenden hem. 

Hij bracht de politiek dicht bij de mensen en was een echte “volksvertegenwoordiger”. 

Dit bleek ook uit het feit dat hij – naast de lijsttrekker – altijd de meeste voorkeurstemmen kreeg bij de gemeenteraadsverkiezingen. 

Hij kwam op voor de belangen van o.a. de middenstand en vooral ook de sport, die een speciale plek in zijn hart had. 

Hij was in de gemeente een belangbehartiger in de goede zin van het woord, hij zocht nooit zijn eigen belang, maar vocht voor de belangen van zijn kiezers. 

In bedding van die belangen in een bestuurlijk kader had niet zo zijn belangstelling en de nuance werd weleens vergeten. 

Maar zijn kennis van wat er leefde onder de burgers en zijn enthousiasme dit in de gemeenteraad te verdedigen maakte hem waardevol voor de opeenvolgende VVD fractie’s waar hij deel vanuit maakte en waren belangrijk in de gemeenteraad van Haren. 

Van het type Bob Wedekind zouden er in de politiek – zeker ook in deze tijd – meer moeten zijn.

Huizen, 14 april 2015 

Frieda van Diepen-Oost.